Lindsbergsgatan 15 B, Sommarro - Uppsala

2 Rum och Kök 1 995 000 kr

Tvåa i Sommarro på lugna Lindsbergsgatan!

Varmt välkomnande lägenhet med materialval och färger som ger en ombonad och hemtrevlig känsla. Balkong mot lugn och lummig innergård. Stadsdelen Sommarro är en oas i Uppsala med Stadsskogens och Hågadalens natur alldeles intill med stora möjligheter till rekreation och motion. I närheten finns kiosker, flera restauranger, bensin, apotek, livsmedelsbutiker med mera. Sommarro har mycket bra kommunikation med buss, snabb cykelväg och relativt kort promenadväg till stadskärnan vilket gör området till ett av de mest attraktiva i Uppsala. Välkommen på visning!

Interiör

Samtliga golv i bostaden har slipats och behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja som ger ett ljust intryck och en tålig yta som är lätt att underhålla. 

HALL: Långsträckt hall som binder samman bostadens rum. I hallens bortre del, från entrén sett, mot sovrummet och badrummet finns en inre hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober. 

KÖK: Trivsamt kök med rejäla arbetsbänkar och gott om förvaring i mängder av skåp och lådor. Väggarna ovanför arbetsbänkarna är kaklade med vitt, fasat kakel. Materialval, färgsättning och det vitpigmenterade plankgolvet gör det här köket mycket trivsamt. Vitvaror består av inbyggnadsugn, spishäll med fläktkåpa ovanför (kolfilter), kombinerad kyloch frys, integrerad diskmaskin. 

SOVRUM: Stort sovrum med plats för större dubbelsäng. Fristående garderober som kommer lämnas kvar av säljaren. Liksom i övriga rum har golvet vitpigmenterats. Väggarna är tapetserade med en diskret randig tapet. Fönster mot innergården på husets framsida.

VARDAGSRUM: Bra möjligheter för möblering efter önskade behov. Här finns plats för sittgrupp, matbord, läshörna med platsbyggda hyllor som säljaren kommer att lämna kvar. Balkong mot innergården på husets baksida.

BADRUM: Det praktiska vädringsfönstret ger badrummet ljus och fräschör. Kaklade väggar och plastmatta på golvet. Ljus inredning som optimerats för att ge funktion och luftighet. Dusch med handdusch och takdusch. Handfat på kommod och spegel ovanför. Högskåp för bra förvaring. 

Till lägenheten hör två källarförråd.


Föreningen

Föreningen äger fastigheten Eriksberg 7:3 på vilken en byggnad med 21 lägenheter är uppförd. Byggnaden uppfördes 1946 med adress 15 A-C. Riksbyggen sköter den ekonomiska administrationen och trappstädning. Sommarro Fastighetstjänst sköter fastighetsteknik. Kabel-TV levereras av Com hem. Föreningen står för grundutbudet av Comhems TV-kanaler och internet 100 MB ingår i avgiften.

Föreningen debiterar överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet (ca 1062,50 kr, betalas av köparen) och pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet (ca 465 kr betalas av pantsättaren) per pantsättning.

Föreningen har 10 garageplatser (ca 350 kr/mån), fyra parkeringsplatser med elplint (ca 150 kr/mån) och fyra parkeringsplatser utan el (ca 120 kr/mån).

I föreningen finns föreningslokal, hobbyrum/verkstad, cykelrum.

Utförda renoveringar/åtgärder:

2018 Nytt effektivt aggregat i torkrummet. Torkrummet upprustat  2018 Rensning ventilation, sotning och kontroll av spisar, spolning av avloppsstammar.
2017 Ommålning alla fönster utvändigt
2014: Ommålning dörrlister på nya dörrarna. Klottersanering fasad. Reparation av torktumlare. Byte av stödlager. Beskärning mirabell-trädet.
2013: Säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter. Plattläggning under tvättställning samt gång upp mot uteplats. Buskbeskärning runt huset. Cirkulationspump värme i undercentral. Värmeväxlare i undercentral . Utfört byte av cirkulationspump
2012: Postboxar i trappupgångar. Ny gavelfasad (rockwool + puts) västra sidan
2008: Ny tvättmaskin Wascator
2006: Trappräcke utvändigt uppsatt.Justering av trappa utvändigt
2005: Kontroll av ventilation i lägenheter. Avslutande arbeten på fasadrenovering. Målning takfot, sockel. Rengöring av frånluftsfilter. Ommålning av föreningslokal. Slipning golv i föreningslokal
2004: Fasadrenovering. Takfotsrenovering, målning, byte av plåtar, takrännor
2003: Sotning öppna spisar.
2001: Två nya tvättmaskiner, en torktumlare. Golv i tvättstuga och toalett målade. Buskar runt sopkärl planterade
2000: Inbrottskydd på ytterdörrarna. Källardörr västra gaveln bytt. Koksrum omgjort till förråd för uthyrning. Plattor på mark vid sopkärl
1999: Ommålning trapphus. Alla dörrlås utbytta
1998: Plattgångar omlagda entrésida + västra gavel. Ny utebelysning. Fotrännor, burspråkstak, stuprör ommålade. Syrénhäck mot gata planterad
1997: Lägenhetsbesiktningar utförda. Stambyte – nya WC och badrum, kök. Byte elsystem. Ommålning fönster. Entrédörrar renoverade, bl a isoleringsglas. Tilläggsisolering vind med lösull. Utrensning panncentral, oljetank, panna, varmavattenberedare. Kontroll grundisolering utvändigt, 3 ställen. Asbestsanering källare. Skyddsrum med utrustning uppdaterades. Avloppservice videofilmad. Källsortering sopor
1996: Låssystem utbytt. VS ventiler i källare bytta. Ventil-kontroll. Hobbyrum ordnat i skyddsrum
1994: Rensning stuprör stuprör och brunnar med högtrycksspolning
1993: Takbrygga och stegar på taket
1992: Byte värmeväxlare
1991: Kabel-tv
1990: Nya balkonger
1988: Ny tvättmaskin
1987 Gjutning nya balkonger, 2 st. Ommålning fönster, balkongdörrar östra och södra sidan. Ommålning källardörrar, trappräcke utvändigt
1986: Renovering tak och delar av fasad vid burspråk. Ny tvättmaskin. Luftfuktare i torkrum. Ommålning torkrum
1984: Takregel och takpapp utbytt på vissa delar


Området

Sommarro är ett område som vuxit och fortsätter att växa i popularitet och struktur. Här finns flera restauranger, bl a kanske Uppsalas bästa sushi, minilivs, blomsterhandel, frisörer, cykelbutiker, gym med mera. Intill Sommarro ligger Eriksberg som erbjuder ytterligare service på Västertorg.

Med cykel och buss tar du dig till centrum på 7-8 minuter. En promenad tar dryga 20 minuter. Till Ångströmslaboratoriet, Polacksbacken och BMC är det cykelväg genom Stadsskogen som tar några minuter.

De som söker sig till Sommarro uppskattar ofta lugnet och närheten till centrum samtidigt som Stadsskogen och Hågadalen finns alldeles intill.


Övrigt

Köparens undersökningsplikt
Uppgifter i beskrivningen är grundade på den information som säljare och bostadsrättsförening lämnat. Fastighetsmäklaren kontrollerar normalt endast säljarens uppgifter om det finns en uppenbar anledning. Spekulanter bör kontrollera uppgifter med föreningen vad det gäller lediga parkeringsplatser, eventuella renoveringar och avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och spekulanter uppmana undersöka bostaden i enlighet med undersökningsplikten.

Mätnormer
Normen för mätning av boarea har varierat genom åren och angiven boarea kan avvika från dagens mätnorm. Köparen bör därför kontrollera bostadslägenhetens boarea före köp om denna uppgift är av stor vikt för köparen.

Budgivning
Fastighetsmäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren till dess att kontrakt är undertecknat. Budgivningen är öppen på så sätt att den går att följa på fastighetsmäklarens hemsida, säljaren kan dock välja att inte publicera samtliga bud. Säljaren väljer vem som får köpa bostaden och behöver nödvändigtvis inte välja det högsta budet.

Sidotjänster
Fastighetsmäklaren är skyldig att upplysa om eventuella sidotjänster. Vid publicering av uppdrag erhåller Brege & Holm Fastighetsmäklare serviceersättning från Hemnet.se.

Ombyggnation och renoveringar
Omfattande renoveringar och ombyggnation bör anmälas till föreningen för godkännande.

Boendekostnadskalkyl
Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 

VISNING
Kontakta mäklaren för visning!
BUDGIVNING
2019-09-19 10:38  Budgivare 1:    2 000 000 kr
Dolda bud kan förekomma. Köpare och säljare erhåller fullständig budförteckning.
FAKTA
Adress: Lindsbergsgatan 15 B, Uppsala
Område: Sommarro
Boform: Bostadsrätt
Förening: Brf Lindsberg Nr 3
Byggnadsår: 1947
Energiprestanda: 153kWh/kvm och år
Våning: 2 av 3
Antal rum: 2 + Kök
Boarea: 62.5 Kvm
Andelstal: 4.5601
Avgift: 3 498 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband
Pris: 1 995 000 kr Accepterat pris. Inflyttning slutet november.
DRIFTSKOSTNAD
El: 250 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån
Totalt: 4 800 kr/år
Personer: 2 st
DOKUMENT
Årsredovisning Brf Lindsberg nr 3 - 2018.pdf
Stadgar Lindsberg nr 3.pdf
Energideklaration Brf Lindsberg nr 3.pdf
Frågelista Lindsbergsgatan 15b.pdf
KARTA
Visa på karta
ANSVARIG MÄKLARE

Gunnar Brege
Ansvarig Mäklare
gunnar@bregeholm.se
Mobil: 070 750 36 53

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Norbyvägen 61
753 39 Uppsala
www.bregeholm.se


Ansvarig fastighetsmäklare

Jag heter Gunnar Brege och har fått förtroendet att som registrerad fastighetsmäklare ansvara för den här försäljningen. Har du frågor, önskar du hjälp med fri värdering av din nuvarande bostad eller funderar på att sälja? Kontakta mig direkt på telefon eller skicka ett mail så återkommer jag inom kort.

  • Kontor : 018-444 40 85
  • Mobil : 070 750 36 53
  • Fax : 018-444 44 52

Skicka meddelande

Loading...