Henry Wemans väg 2, Gottsunda - Uppsala

2 Rum och Kök 1 350 000 kr

Fräscht och ljust med uteplats!

Välkommen till den här lättillgängliga lägenheten på entréplan med en mycket tilltalande planlösning. Uteplatsen har en nybyggd spalje som ger avskildhet och insynsskydd. Husets entré och bostadens uteplats är båda belägna in mot den lugna innergården. Innergården i sig är en oas utan andra passerande än de som bor i eller skall besöka någon. Läget på Henry Wemans väg erbjuder direkt närhet till all tänkbar service i välutvecklade Gottsunda Centrum. Till Uppsala city går bussar regelbundet med täta avgångar. Till Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är det endast 1,5 km, med mycket bra väg både för att gå, cykla, ta bussen eller bilen.

Interiör

HALL med vita väggar och på golvet ljusgrå klinker. Rymlig garderob med skjutdörrar och praktisk inredning. I hallen finns elskåp där även teknik för bredband finns.

BADRUMMET är väl tilltaget. Duschhörna med välvda glasdörrar. Handfat med kommod och spegelskåp. Badrummet har både golvvärme och handdukstork. Bra hörna för tvätt med både tvättmaskin och torktumlare. Mörkgrå klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt.

KÖKET har gott om förvaring i skåp och lådor. Vitvaror från Elektro Helios bestående av kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn, och diskmaskin. Fläktkåpan i rostfritt kommer från Tovenco. Mellan köks- och vardagsrumsdelen finns bra med utrymme för stort matbord.

VARDAGSRUMMET är tillsammans med köksdelen del i den öppna planlösningen. Sammanhängande och snyggt parkettgolv sträcker sig till köket och vidare mot hallen. Stort fönsterparti med dörr mot uteplatsen. Dessutom finns ytterligare ett fönster, i annat väderstreck som släpper in ytterligare ljus och rummet upplevs tack vare detta som ljust och luftigt.

SOVRUMMET har en välorganiserad och rymlig garderob med skjutdörrar. Rummet är ljust med fönster mot innergårdens inre och lugna del. Samma snygga parkett som i kök och vardagsrum. Utrymmesbesparande skjutdörr mellan sov- och vardagsrum som gör det lättare att möblera.

Bostadsrätten är pantsatt.

Till bostaden hör ett källarförråd (ca 2 kvm).


Föreningen

Brf Gottsunda Allé 1 är en förening bestående av 49 lägenheter fördelade i två hus. Det finns även en affärslokal. Gemensamt med grannföreningen Brf Gottsunda Allé 2 delas garage beläget under husen. Föreningen har 26 platser i garaget (600 kr/mån) och 9 parkeringsplatser utomhus (200 kr/mån). Kö i dagsläget.

Medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra några av föreningens utrymmen som:

- Föreningsrummet med plats för 40 personer (100 kr/dag).
- Övernattningsrum (50 kr/natt för enkelrummet och 100 kr/natt för dubbelrummet)
- Bastu-/relax (50 kr/gång)
- Gym (500 kr/år för nyckel som ger tillgång)
- Mangelrum (200 kr för nyckel)

Bredband levereras av Com hem.

Föreningen är knuten till ett energisparprogram, med stöd av EU och regionen, som ska spara ytterligare energi. Nästa steg är att installera ledlampor i alla källare och cykelrum.

Boende i föreningen är en blandning av yngre och äldre. Det finns en aktiv trädgårdsgrupp som planterar och sköter om utemiljön och en trivselgrupp samt städdagar två gånger per år.

Föreningen debiterar överlåtelseavgift om 1162,50 kronor. Vid pantsättning debiteras pantsättaren 465 kronor. Ekonomisk förvaltare för föreningen är SBC.

Ingen planerad avgiftsjustering under 2019.

(Uppgifter kontrollerade 2019-03-06)


Området

Gottsunda är ett område beläget mellan Valsätra och Sunnersta, endast 6,5 km till Uppsala centrum. Det finns mycket bra kommunikationer med täta avgångar till Uppsala centrum och närliggande områden. All tänkbar service och ett stort utbud av butiker och restauranger finns i det närliggande välutvecklade Gottsunda Centrum.

Den naturintresserade har närhet både till skogarna kring Sunnersta där löpspår och skidbacke finns, det stora naturreservatet Hågadalen liksom Mälaren med båtklubbar, flera badplatser samt den återöppnade och gemytliga restaurangen på Skarholmen.

Närmaste universiteten är SLU i Ultuna (ca 1,5 km) och de tekniska utbildningarna vid Uppsala Universitet på Polacksbacken med bland annat Ångströmslaboratoriet (ca 2,5 km).


Övrigt

Köparens undersökningsplikt
Uppgifter i beskrivningen är grundade på den information som säljare och bostadsrättsförening lämnat. Fastighetsmäklaren kontrollerar normalt endast säljarens uppgifter om det finns en uppenbar anledning. Spekulanter bör kontrollera uppgifter med föreningen vad det gäller lediga parkeringsplatser, eventuella renoveringar och avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och spekulanter uppmanas undersöka bostaden i enlighet med undersökningsplikten.

Mätnormer
Normen för mätning av boarea har varierat genom åren och angiven boarea kan avvika från dagens mätnorm. Köparen bör därför kontrollera bostadslägenhetens boarea före köp om denna uppgift är av stor vikt för köparen.

Budgivning
Fastighetsmäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren till dess att kontrakt är undertecknat. Budgivningen är öppen på så sätt att den går att följa på fastighetsmäklarens hemsida, säljaren kan dock välja att inte publicera samtliga bud. Säljaren väljer vem som får köpa bostaden och behöver nödvändigtvis inte välja det högsta budet.

Sidotjänster
Fastighetsmäklaren är skyldig att upplysa om eventuella sidotjänster. Vid publicering av uppdrag erhåller Brege & Holm Fastighetsmäklare serviceersättning från Hemnet.se.

Ombyggnation och renoveringar
Omfattande renoveringar och ombyggnation bör anmälas till föreningen för godkännande.

Boendekostnadskalkyl
Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 

VISNING
Söndag 2019-03-24 14:30-15:00 Välkommen!
Måndag 2019-03-25 17:30-18:00 Välkommen!
FAKTA
Adress: Henry Wemans väg 2, Uppsala
Område: Gottsunda
Boform: Bostadsrätt
Förening: Gottsunda Allé 1
Byggnadsår: 2015
Energiförbr: 128kWh/kvm och år
Våning: 1 av 6
Antal rum: 2 + Kök
Boarea: 50 Kvm
Andelstal: 1.63910
Avgift: 2 882 kr/mån inkl Värme, Vatten + 163 kr obl. tillägg för Kabel-TV
Pris: 1 350 000 kr
DRIFTSKOSTNAD
El: 290 kr/mån
Försäkring: 125 kr/mån
Totalt: 4 980 kr/år
DOKUMENT
Årsredovisning Gottsuna Alle 1 - 2018.pdf
Årsredovisning Gottsunda Alle 1 - 2017.pdf
Stadgar Gottsunda Alle 1 - 2018.pdf
Energideklaration.pdf
KARTA
Visa på karta
ANSVARIG MÄKLARE

Gunnar Brege
Ansvarig Mäklare
gunnar@bregeholm.se
Mobil: 070 750 36 53

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Norbyvägen 61
753 39 Uppsala
www.bregeholm.se
Ansvarig fastighetsmäklare

Jag heter Gunnar Brege och har fått förtroendet att som registrerad fastighetsmäklare ansvara för den här försäljningen. Har du frågor, önskar du hjälp med fri värdering av din nuvarande bostad eller funderar på att sälja? Kontakta mig direkt på telefon eller skicka ett mail så återkommer jag inom kort.

  • Kontor : 018-444 40 85
  • Mobil : 070 750 36 53
  • Fax : 018-444 44 52

Skicka meddelande

Loading...