Norbyvägen 61 A, Sommarro - Uppsala

2 Rum och Kök 2 250 000 kr

Gavelläge, högst upp i huset med låg avgift!

Nu har du chansen att förvärva en ljus och charmig tvårumslägenhet med slående utsikt över Uppsala! I Sommarro finner du detta välbevarade 50-talshus där lägenheterna har ovanligt låg månadsavgift. Nyligen stamrenoverat samtidigt som de vackra originaldetaljerna har bevarats. Här bor du högst upp i huset med balkong i sydväst, insynsskyddat läge och granne med stadsskogen. Lägenheten är dessutom smart planerad med kontorsyta i hallen och gott om förvaringsmöjligheter. Varmt välkommen till ett unikt boende i ett eftertraktat område

Interiör

Hall
Långsträckt hall med bra förvaring och en platsbyggd arbetsplats med väggfast träskiva och överskåp med belysning. Bra placerat vid arbetsplatsen finns ett fast nätverksuttag. Förutom två garderober finns även ett städskåp och en rymlig klädkammare. Säkerhetsdörren ökar tryggheten samtidigt som den effektivt dämpar ljud.

Kök
Bra arbetsytor och förvaring liksom plats för matbord för minst fyra personer. Den robusta originalinredningen har bevarats och kompletterats med modernare spis med glaskeramikhäll och rostfri fläktkåpa. Skåpet ovanför serveringsbänken har kvar sin charmiga förvaringshylla med glasbehållare för kryddor, mjöl, socker med mera.

Sovrum
Plats för större dubbelsäng och kompletterande förvaring. Längs ena väggen sträcker sig en inbyggd garderobsvägg.

Vardagsrum
Rummet har fönster i två väderstreck vilket ger fler möjligheter till möblering samtidigt som det extra fönstret släpper in extra ljus. Gott om plats för sittgrupp och ytterligare matbord. Utgång till balkongens fria läge högst upp med sol stor del av dagen med solnedgång som avslutning.

Badrum
Renoverat i samband med stambytet 2015. Utrustat med golvvärme och handdukstork. Praktiskt vädringsfönster. Fristående badkar, wc, handfat och ett spegelskåp med belysning ovanför. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Fasta nätverksuttag finns installerade i sovrum, vardagsrum och hall.

Till bostaden hör ett stort vindsförråd och ett matkällarförråd. Matkällarförrådet har ett eget el-uttag som är kopplat till samma abonnemang som bostadens el.


Föreningen

Brf Uppsalahus Nr 2 (org.nr 717600-6281) förvärvade 1950 fastigheten Eriksberg 9:10. På fastigheten står tre bostadshus i tre våningar och två butikslokaler  i en våning mellan husen. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och 9 lokaler med hyresrätt.

Genomförda åtgärder:
2015 Stambyte
2015 Säkerhetsdörrar
2010 Underhåll balkonger
2009 3-glasfönster i lägenheter
2008 Asfaltering parkering

Mekanisk ventilation installerad för ökad komfort.

Tvättstuga finns i källaren med i regel gott om tider. I källaren finns även cykelförråd.

Föreningen har parkeringsplatser (125 kr/mån) på innergården. I dagsläget (2019-03-30) ingen kö till parkering. I huset finns även fem stycken garage med separat kö.

Det obligatoriska tillägget för TV/bredband innefattar Comhems basutbud samt internet på 100/10 mbit.

Föreningen debiterar köparen överlåtelseavgift om 1 162,50 kr. Pantsättningsavgift debiteras pantsättaren med 465 kr.


Området

Sommarro är ett område som vuxit och fortsätter att växa i popularitet och struktur. Här finns flera restauranger, bl a kanske Uppsalas bästa sushi, minilivs, blomsterhandel, frisörer, cykelbutiker, gym med mera. Intill Sommarro ligger Eriksberg som erbjuder ytterligare service på Västertorg.

Med cykel och buss tar du dig till centrum på 7-8 minuter. En promenad tar dryga 20 minuter. Till Ångströmslaboratoriet, Polacksbacken och BMC är det cykelväg genom Stadsskogen som tar några minuter.

De som söker sig till Sommarro uppskattar ofta lugnet och närheten till centrum samtidigt som Stadsskogen och Hågadalen finns alldeles intill.


Övrigt

Köparens undersökningsplikt
Uppgifter i beskrivningen är grundade på den information som säljare och bostadsrättsförening lämnat. Fastighetsmäklaren kontrollerar normalt endast säljarens uppgifter om det finns en uppenbar anledning. Spekulanter bör kontrollera uppgifter med föreningen vad det gäller lediga parkeringsplatser, eventuella renoveringar och avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och spekulanter uppmana undersöka bostaden i enlighet med undersökningsplikten.

Mätnormer
Normen för mätning av boarea har varierat genom åren och angiven boarea kan avvika från dagens mätnorm. Köparen bör därför kontrollera bostadslägenhetens boarea före köp om denna uppgift är av stor vikt för köparen.

Budgivning
Fastighetsmäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren till dess att kontrakt är undertecknat. Budgivningen är öppen på så sätt att den går att följa på fastighetsmäklarens hemsida, säljaren kan dock välja att inte publicera samtliga bud. Säljaren väljer vem som får köpa bostaden och behöver nödvändigtvis inte välja det högsta budet.

Sidotjänster
Fastighetsmäklaren är skyldig att upplysa om eventuella sidotjänster. Vid publicering av uppdrag erhåller Brege & Holm Fastighetsmäklare serviceersättning från Hemnet.se.

Ombyggnation och renoveringar
Omfattande renoveringar och ombyggnation bör anmälas till föreningen för godkännande.

Boendekostnadskalkyl
Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 

VISNING
Kontakta mäklaren för visning!
FAKTA
Adress: Norbyvägen 61 A, Uppsala
Område: Sommarro
Boform: Bostadsrätt
Förening: Uppsalahus Nr 2
Byggnadsår: 1951
Energiprestanda: 158kWh/kvm och år
Våning: 3 av 3
Antal rum: 2 + Kök
Boarea: 59.5 Kvm
Andelstal: 3.99799
Avgift: 1 973 kr/mån inkl Värme, Vatten. Obl. tillägg 299kr/mån för TV/bredband.
Pris: 2 250 000 kr Accepterat pris
DRIFTSKOSTNAD
El: 250 kr/mån
Försäkring: 125 kr/mån
Totalt: 4 500 kr/år
Personer: 1 st
DOKUMENT
Årsredovisning Uppsalahus Nr 2 - 2018.pdf
Stadgar Brf Uppsalahus Nr 2.pdf
Energideklaration Brf Uppsalahus Nr 2.pdf
KARTA
Visa på karta
ANSVARIG MÄKLARE

Gunnar Brege
Ansvarig Mäklare
gunnar@bregeholm.se
Mobil: 070 750 36 53

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Norbyvägen 61
753 39 Uppsala
www.bregeholm.se
Ansvarig fastighetsmäklare

Jag heter Gunnar Brege och har fått förtroendet att som registrerad fastighetsmäklare ansvara för den här försäljningen. Har du frågor, önskar du hjälp med fri värdering av din nuvarande bostad eller funderar på att sälja? Kontakta mig direkt på telefon eller skicka ett mail så återkommer jag inom kort.

  • Kontor : 018-444 40 85
  • Mobil : 070 750 36 53
  • Fax : 018-444 44 52

Skicka meddelande

Loading...