Granitvägen 17 C, Eriksberg - Uppsala

3 Rum och Kök 1 995 000 kr

Rymlig 3:a med balkong i söderläge!

En trivsam lägenhet med kök och vardagsrum med balkong i söder och sovrummen mot den lugna baksidan och innergården. Bra service i närområdet på Västertorg där matbutiker, apotek och kiosk finns. För den som vill komma ut i naturen finns naturreservatet Hågadalen i princip på andra sidan gatan. Några hundra meter bort finns även Stadsskogen som erbjuder löpspår liksom skidspår vintertid. Goda kommunikationer med buss precis utanför huset.

Interiör

HALL: Från hallen nås bostadens samtliga rum. Bra förvaring i klädkammare och den fristående garderoben som ingår i köpet. Väggarna tapetserade med en snygg, diskret bredrandig tapet och på golvet praktisk laminat.

SOVRUM 1: Även om det är det mindre sovrummet finns gott om plats för större säng och ytterligare möblering. Fönster mot den lugna och lummiga innergården. Ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM 2: Mycket rymligt sovrum som dessutom har en egen klädkammare. Här finns plats för största tänkbara dubbelsäng liksom övrig möblering. Som det mindre sovrummet har även detta rum fönster som innergården. Tapetserade väggar i två nyanser och bård. Trägolv.

BADRUM: Ett riktigt snyggt badrum som renoverats i samband med stamrenovering 2009/2010. Enhetligt, vitkaklade väggar där duschhörnet bryter av med några vertikala rader i mörk nyans. Klinker på golvet. Duschhörna med vikdörrar av glas. Spegelskåp med belysning. Toppmatad tvättmaskin.

KÖK: Charmigt originalkök med bra förvaring och bänkytor. Förberett för diskmaskin. Vitvarorna består av spis med ugn, kolfilterfläkt och en kombinerad kyl/frys. Väggarna är ljusa och golvet laminat. Tack vare söderläget har köket mycket naturligt ljus.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och dörr mot balkongen som är lika bred som rummets bredd. Söderläge ger mycket sol. Väggarna tapetserade med diskret, ljus tapet samt en fondvägg som bryter av det ljusa. Ekparkett på golvet.

Till bostaden hör två källarförråd. Det ena är ett matkällarförråd, ca 50 x 80 cm som är intrett med hyllor och det andra är ett större, ca 150 x 220 cm.

Bostaden har slutstädads. Ytterligare städning, förutom torkning efter utflytt, kommer inte att utföras.


Föreningen

Brf Porfyrens fastighet, Eriksberg 12:3, bebyggdes år 1959-60. På fastigheten finns 4 stycken bostadshus innehållande 68 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Utöver det finns 8 garage och 33 parkeringsplatser.

Lägenhetsfördelning:
8 st 1 rum och kök
57 st 3 rum och kök
3 st 5 rum och kök.

Delat ägande godkänns med minsta ägarandel 10%.

I dagsläget inga större planerade renoveringar. Tidigare utförda åtgärder:

2018 - Byte yttre stammar mot gatan. Byte och nyanläggning av dagvattenbrunnar. Översyn och renovering av fönster och balkongdörrar. Målning av trä på balkonger och uteplatser, vid behov byte av träpanel. Målning garageportar. Byte av styr- och reglersystem samt styrventiler för värme och tappvarmvatten.
2017 - Översyn av lekplatser. Nya sandlådor, gungor och förvaringslådor för uteleksaker. Beskäring och fällning av träd vid parkeringsplatser. OVK-besiktning.
2016 - Stamspolning.
2009/2010 - Stam och fasadrenovering, byte av samtliga el-centraler och lägenhetsdörrar, uppfräschning av trappuppgångar, portkod, fastighetsnät, omgjutning av balkonger och ny miljöstation.

Föreningen har ett avtal med Telia för Bredband, digital-TV och bredbandstelefoni för samtliga lägenheter. Avgiften för detta är 244 kr/månad och betalas via månadsavgiften till föreningen. I denna kostnad ingår:

- Bredband 100/10 Mb/s
- Bredbandstelefoni (trafikavgift för samtal tillkommer)
- Digital-TV med cirka 18 kanaler (För aktuellt utbud gå in på Telias hemsida eller i Teliabutiken. Paketet "Lagom" ingår i avtalet)

I kö till garage finns 20 stycken sökande, längst kötid har en sökande från 2007. I kön till parkeringsplatser finns 7 stycken sökande, en sökande får plats under hösten, övriga 6 stycken har kötid från 2018.

Cykelförråd i samma hus. Tvättstuga är belägen i grannhuset, Granitvägen 19.

Föreningen har i dagsläget, sep 2019, inga planerade avgiftshöjningar.


Området

Eriksberg är ett område som växer i popularitet och struktur. Här finns bra service på Västertorg som erbjuder matbutiker, apotek, kiosk och restaurang/pizzeria. I närliggande Sommarro som hör till Erikberg finns ytterligare restauranger med sushi, pizza, a la carte, minilivs, blomsterhandel, frisörer, cykelbutiker, gym med mera.

Med cykel och buss tar du dig till centrum på en kvart. Promenad tar dryga 25 minuter. Till Ångströmslaboratoriet, Polacksbacken och BMC är det cykelväg genom Stadsskogen.

De som söker sig till Eriksberg uppskattar ofta lugnet och närheten till centrum samtidigt som Stadsskogen och Hågadalen finns alldeles intill.


Övrigt

Köparens undersökningsplikt
Uppgifter i beskrivningen är grundade på den information som säljare och bostadsrättsförening lämnat. Fastighetsmäklaren kontrollerar normalt endast säljarens uppgifter om det finns en uppenbar anledning. Spekulanter bör kontrollera uppgifter med föreningen vad det gäller lediga parkeringsplatser, eventuella renoveringar och avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och spekulanter uppmana undersöka bostaden i enlighet med undersökningsplikten.

Mätnormer
Normen för mätning av boarea har varierat genom åren och angiven boarea kan avvika från dagens mätnorm. Köparen bör därför kontrollera bostadslägenhetens boarea före köp om denna uppgift är av stor vikt för köparen.

Budgivning
Fastighetsmäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren till dess att kontrakt är undertecknat. Budgivningen är öppen på så sätt att den går att följa på fastighetsmäklarens hemsida, säljaren kan dock välja att inte publicera samtliga bud. Säljaren väljer vem som får köpa bostaden och behöver nödvändigtvis inte välja det högsta budet.

Sidotjänster
Fastighetsmäklaren är skyldig att upplysa om eventuella sidotjänster. Vid publicering av uppdrag erhåller Brege & Holm Fastighetsmäklare serviceersättning från Hemnet.se.

Ombyggnation och renoveringar
Omfattande renoveringar och ombyggnation bör anmälas till föreningen för godkännande.

Boendekostnadskalkyl
Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 

VISNING
Torsdag 2019-09-19 18:00-18:30 Välkommen!
Söndag 2019-09-22 15:30-16:00 Välkommen!
FAKTA
Adress: Granitvägen 17 C, Uppsala
Område: Eriksberg
Boform: Bostadsrätt
Förening: Brf Porfyren
Byggnadsår: 1959-1960
Energiprestanda: 111kWh/kvm och år
Våning: 2 av 3
Antal rum: 3 + Kök
Boarea: 74.8 Kvm
Andelstal: 1.49712
Avgift: 3 774 kr/mån inkl Värme, Vatten + Obl tillägg 244 kr/mån för TV/Bredband.
Pris: 1 995 000 kr Accepterat pris
DRIFTSKOSTNAD
El: 250 kr/mån
Försäkring: 150 kr/mån
Totalt: 4 800 kr/år
Personer: 1 st
DOKUMENT
Årsredovising Brf Porfyren 2018.pdf
Stadgar Porfyren 2018.pdf
Energideklaration Granitvägen 17c.pdf
Frågelista Granitvägen 17 C.pdf
KARTA
Visa på karta
ANSVARIG MÄKLARE

Gunnar Brege
Ansvarig Mäklare
gunnar@bregeholm.se
Mobil: 070 750 36 53

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Norbyvägen 61
753 39 Uppsala
www.bregeholm.se
Ansvarig fastighetsmäklare

Jag heter Gunnar Brege och har fått förtroendet att som registrerad fastighetsmäklare ansvara för den här försäljningen. Har du frågor, önskar du hjälp med fri värdering av din nuvarande bostad eller funderar på att sälja? Kontakta mig direkt på telefon eller skicka ett mail så återkommer jag inom kort.

  • Kontor : 018-444 40 85
  • Mobil : 070 750 36 53
  • Fax : 018-444 44 52

Skicka meddelande

Loading...