Apelgatan 5A, Salabacke - Uppsala

1 Rum och Kokvrå 1 395 000 kr

Välplanerat med mycket ljusinsläpp!

Visning söndag 2019-10-20 13:00-13:30. Välkommen till den här praktiska 1:an på stadsnära Apelgatan i Salabacke. Ljust och fräscht med stort fönsterparti ger bostaden mycket naturligt ljus. Bra busskommunikationer liksom gång- och cykelavstånd till centrum gör Salabacke till ett alltid populärt område. I närområdet finns flera restauranger, bensinstationer, bageri, minilivs med mera. Vid Brantings torg finns livsmedelsbutik. Ytterligare service finns vid Årsta centrum, ca 10 minuters promenad, där ytterligare livsmedelsbutik finns. Något längre bort ligger Gränby Centrum som är Uppsalas största köpcenter med mängder av butiker och service.

Interiör

HALL
Möjlig att till viss del möblera med till exempel byrå för extra förvaring. Längs ena väggen finns en dubbelgarderob. Ljusa väggar och plastmatta på golvet.

RUM
Gott om plats för stor sittgrupp och även ett mindre matbord. Sovalkoven gör det lättare att separera bostadens funktioner och få en mer avskild sovplats. Stort fönster släpper in bra med ljus. Snygg ekparkett på golvet och ljusa väggar. 

KOKVRÅ
I direkt anslutning till vardagsrummet finns den välplanerade kokvrån. Här finns spis, fläkt och kyl/frys. Även förberett för inkoppling av diskmaskin. I kokvrån finns fönster för vädring och extra ljusinsläpp. Ljusgrå luckor, rostfri diskbänk med mosaik ovanför diskbänken. På golvet ligger laminat med klinkermönster. Yteffektivt, praktiskt och precis vad som krävs för ett trivsamt boende.

BADRUM
I badrummet finns wc, handfat, spegelskåp med belysning, dusch. Tvättmaskin. Vitt kaklade väggar med en kakelbård i ljusblått. Ljusgrått klinker på golvet..


Föreningen

Föreningen Riksbyggen Uppsalahus Nr 6 består av 236 lägenheter på adresserna Apelgatan 3, 5, 6, 9 och Verkmästargatan 5. Området projekterades, byggdes och föreningen bildades under perioden 1955-1959.

Genomförda åtgärder:

2011-2012 Balkonger restaureras
2002 - Bredbandsnät i drift
2000 - Säkerhetsdörrar installeras till samtliga lägenheter
Yttre miljön ses över.
1997/1998 - Stamrenovering inkl. renovering av badrum och ventilation
Nya el-ledningar, säkringstavlor och eluttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar.
1982 - Tilläggsisolering med tegelfasad

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen godkänner delat ägandeskap mellan barn och föräldrar med minst 5 % ägande per part.

Förutom tvättstuga, torkrum, cykelrum och bastu finns även Apelgården som är en samlingslokal (baksidan Apelgatan 5 D) som kan hyras av medlemmar för fester som inte ryms i lägenheten. Pris för medlemmar 200 kr per fest.

Föreningen är ansluten till COM HEM kabel-tv. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredbandsbolaget/Telenor.

Föreningen har 94 parkeringsplatser, av dessa 84 parkeringsplatser utan el-plint rill en kostnad 100 kr/mån. Resterande 10 parkeringsplatser har elplint och kostar 250 kr/mån. Det finns även 35 platser i varmgarage till kostnad 400 kr/mån. Föreningen har även 4 platser avsedda för motorcyklar.


Området

Salabacke är ett stadsnära område med bra närliggande service och framförallt enkla kommunikationsmöjligheter till Uppsala centrum. För den som pendlar med bil är det inte långt till påfart för E4.

Förutom bra service i närområdet som vid Brantings torg gränsar området till Fålhagen, Årsta och framförallt Gränby köpcenter där serviceutbutet är enormt.

Källparken erbjuder trevliga gräsytor för lek och avkoppling. Här finns även en amfiteater där det då och då arrangeras konserter.

 


Övrigt

Köparens undersökningsplikt
Uppgifter i beskrivningen är grundade på den information som säljare och bostadsrättsförening lämnat. Fastighetsmäklaren kontrollerar normalt endast säljarens uppgifter om det finns en uppenbar anledning. Spekulanter bör kontrollera uppgifter med föreningen vad det gäller lediga parkeringsplatser, eventuella renoveringar och avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och spekulanter uppmana undersöka bostaden i enlighet med undersökningsplikten.

Mätnormer
Normen för mätning av boarea har varierat genom åren och angiven boarea kan avvika från dagens mätnorm. Köparen bör därför kontrollera bostadslägenhetens boarea före köp om denna uppgift är av stor vikt för köparen.

Budgivning
Fastighetsmäklaren är skyldig att framföra samtliga bud till säljaren till dess att kontrakt är undertecknat. Budgivningen är öppen på så sätt att den går att följa på fastighetsmäklarens hemsida, säljaren kan dock välja att inte publicera samtliga bud. Säljaren väljer vem som får köpa bostaden och behöver nödvändigtvis inte välja det högsta budet.

Sidotjänster
Fastighetsmäklaren är skyldig att upplysa om eventuella sidotjänster. Vid publicering av uppdrag erhåller Brege & Holm Fastighetsmäklare serviceersättning från Hemnet.se.

Ombyggnation och renoveringar
Omfattande renoveringar och ombyggnation bör anmälas till föreningen för godkännande.

Boendekostnadskalkyl
Önskar du en boendekostnadskalkyl? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

 

Föreningen har en egen hemsida: http://www.uppsalahus6.org

VISNING
Kontakta mäklaren för visning!
FAKTA
Adress: Apelgatan 5A, Uppsala
Område: Salabacke
Boform: Bostadsrätt
Förening: Riksbyggens Brf Uppsalahus Nr 6
Byggnadsår: 1956
Energiprestanda: 131kWh/kvm och år
Våning: 2 av 4
Antal rum: 1 + Kokvrå
Boarea: 26.5 Kvm
Andelstal: 0.23582
Avgift: 1 559 kr/mån inkl inkl värme, VA, bredband, kabel-TV
Pris: 1 395 000 kr Accepterat pris
DRIFTSKOSTNAD
El: 150 kr/mån
Försäkring: 125 kr/mån
Totalt: 3 300 kr/år
Personer: 1 st
DOKUMENT
Årsredovisning-2018 Uppsalahus nr 6.pdf
Stadgar Uppsalahus nr 6.pdf
Energideklaration Apelgatan 5A.pdf
Frågelista Apelgatan 5a.pdf
BRF HEMSIDA
http://www.uppsalahus6.org
KARTA
Visa på karta
ANSVARIG MÄKLARE

Gunnar Brege
Ansvarig Mäklare
gunnar@bregeholm.se
Mobil: 070 750 36 53

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Norbyvägen 61
753 39 Uppsala
www.bregeholm.se
Ansvarig fastighetsmäklare

Jag heter Gunnar Brege och har fått förtroendet att som registrerad fastighetsmäklare ansvara för den här försäljningen. Har du frågor, önskar du hjälp med fri värdering av din nuvarande bostad eller funderar på att sälja? Kontakta mig direkt på telefon eller skicka ett mail så återkommer jag inom kort.

  • Kontor : 018-444 40 85
  • Mobil : 070 750 36 53
  • Fax : 018-444 44 52

Skicka meddelande

Loading...